Julia i spåret
ca 30 bullar
Ingredienser:
75 g jäst
0.5 l kall mjölk
1.2 kg vetemjöl
200 g strösocker
200 g rumsvarmt smör
7 g stötta kardemummakärnor
5 g salt
1. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser
2. Bearbeta degen 12 min i maskin (eller 15 min för hand)
3. Låt degen vila 10 minuter
Fyllning:
250 g rumsvarmt smör
75 g strösocker
75 g vaniljsocker
7 g stötta kardemummakärnor
Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm (använd gärna elvispens degkrokar)
1. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och forma till rektanglar ca 3-4 mm tjocka
2. Bred på fyllningen
3. Vik degen på mitten (från långsidan) och skär i 1 cm tjocka remsor
4. Tvinna varje remsa och gör en knut
5. Lägg knutarna på en bakplåtspappersklädd plåt med ändarna nedåt
6. Låt jäsa 1 h i rumstemperatur
7. Pensla med uppvispat ägg och garnera med stötta kardemummakärnor och råsocker.
8. Grädda bullarna i 225 graders värme i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar