söndag 10 augusti 2014

Kosteröarna och Shopping i Strömstad

Vecka 32 varje år är vi i Strömstad i vårt andelshus. Där kan man verkligen koppla av. Det finns inga måsten, inget att fixa. Man bara är.
Barnen har kusinerna att leka med. De badar i havet, dyker från bryggan, fångar krabbor, badar i poolen och spelar kort. Vi badar, joggar/promenerar, läser och umgås, och går promenader med Joshi såklart. Så nu är vi hemma efter en härlig vecka och känner oss utvilade.

Precis utanför Strömstad ligger Kosteröarna. Det är nord- och sydön som bara skiljs av ett smalt sund. För två år sen åkte vi till sydön, så i år besökte vi nord-Koster. Nordön gillar vi nog bättre. Den är mindre och det finns härliga bad och mysiga fika- och matställen.
Sundet

 Strandkanten är en liten sjöbod som både är affär och restaurang/fik. Supermysigt!


Kosteröarna är kända för sitt marina liv, så vi satte på simglasögonen och undersökte livet under ytan - häftigt!

Väster om Koster finns bara hav. Nästa anhalt är England.

Tänkte tipsa om lite shoppingsställen i Strömstad också. På Nordby, ett shoppingcentrum nära norska gränsen fyndade jag på sommar-rean.
Blus från Hunkydory, scarfs från danska Beck-Söndergaard, jeans från Mos Mosh, topp från Marlene Birger och skor från franska KOAH. 

Inne i Strömstad finns en mysig växt- och inredningsbutik som heter Hannas skafferi. Denna gången blev det några fina ljuslyktor som ska få brinna ute på altanbordet. Även Bruka-butiken på samma gata har massor av fina saker (bl a fåtöljen från Tine K).

Längtar redan till nästa år…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar