måndag 11 november 2013

Middag hos Malin

Grannfruarna hade en heldag på stan i lördags som jag tyvärr missade, men jag var med på kvällen i alla fall :-) Vi hade middag hemma hos Malin som har gjort sitt hem så jäkla snyggt.

Alla ytor är omgjorda och kök har fått byta plats med sovrum. Hemmet är otroligt stilsäkert och går i vitt, svart grönt och rött. I hallen finns en stor rund spegel med ljusslinga från Granit.


Malin har samlat på sig designklassiker och fina detaljer under många års tid och de har hittat sin självklara plats i detta snygga hem. I soffdelen av vardagsrummet sticker de röda tavlorna ut (fotokonst) och matchas bra av soffkuddarna.
Soffkuddar från bl a Svenskt Tenn. På side-boardet från Asplund står ett M gjort av lysrör, från Lotta Agaton Shop. Fårskinnen på sittpuffarna kommer från Finland. Matta från Day Home. 

Matsalsdelen av vardagsrummet går såklart också i vitt, svart och grönt. Vi hade knytkalas där Malin fixat en supergod gaspacho till förrätt. Jag hade gjort pulled pork. Till efterrätt blev det yoghurt-pannacotta med passionsfrukt. Och vi drack en massa gott vin...
Vita myranstolar. Över spisen står Olle Eksells ögonkakao-tavla. Över matbordet hänger lampan Liv av Jonas Bohlin.

I anslutning till matdelen ligger köket som går helt i vitt. Malin har själv designat och låtit tillverka köksluckorna. Brickor från Svenskt Tenn och godisskålar från Ittala. 

Jonas Bohlins möbelserie Snö återfinns i de flesta rum i hemmet. Här vitrinskåpet utanför sovrummet och nattduksbordet inne i sovrummet. Ovanpå vitrinskåpet står en tavla som Malin själv har gjort av möbeltassar!

Barnens rum är litet och mysigt, med plats för våningsäng och dubbelskrivbord gjort av Stings hyllserie.
 På Stings pockethylla står en hel samling Pez-figurer. Läckert!

En supermysig kväll, i ett supermysigt hem helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar