tisdag 5 november 2013

Stilsäkert hos närmsta vännerna

Förra veckan tog jag med mig kameran in till närmsta vännerna som har ett verkligen stilsäkert hem.
Om man går två trappor upp kommer man till sovrummet som har en väldigt lugn och skön atmosfär. Det är nästan så att man inte vill gå därifrån.


Hela hemmet är ljust och fräscht (hi hi) med en fin blandning av gammalt och nytt, designklassiker och IKEA.

Går man en trappa ner kommer man till allrum, badrum och barnens rum. I allrummet finns en mysig läshörna där man gärna sätter sig i laminofåtöljen och kopplar av.

Barnens rum har man verkligen fått till på ett bra sätt. Varje rum är inrett med personlig touch och har bra med förvaring (något jag själv tycker är svårt att få till).



Jag tog några extra detaljbilder inne i Alicias rum. Emmafåtöljen har man låtit klä om. Som förvaring finns Strings hyllsystem samt IKEAs fläktskåp. De fina askarna har Alicia själv valt ut.

Kliver man in genom dörren på bottenvåningen är en urcool glaslampa det fösta man ser (kanske att man kan ana den på bilden).

På bottenvåningen ligger vardagsrummet som har stora glaspartier ut mot trädgården (och man kan skymta vårt hus). Det är det mysigt, ljust och stilfullt på samma gång. Den grå hörnsoffan har färgklickar i form av kuddar från bl a Svenskt Tenn. Soffbordet från David Design, matta från Kasthall, fat med clementiner från Asplund och ljusstake från Svenskt Tenn. 

I vardagsrummet finns även plats för en matdel. Matbordet har en kompis designat och tillverkat. Den fina tavlan blir också en färgklick.
På TV-bänken från David Design står lampan Cesta från Santa & Cole och bredvid kan man ana köket.

De smala buteljerna kommer från Asplund och den stora är ett loppisfynd.

Även utomhus är det fixat och snyggt med små grupper av växter och fat placerade på olika ställen på tomten.

Det är som sagt ett väldigt stilsäkert och mysigt hem som vi ofta är på besök hos :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar