söndag 22 december 2013

Färgstarkt i Båstad

Julen firar vi i Skåne i år och först är vi några dagar hos mamma i Båstad. Pappa är fortfarande på sjukhus efter sin hjärtoperation, men kommer förhoppningsvis hem snart. Han såg pigg ut idag när vi hälsade på :-)

De renoverade gästrummet på bottenvåningen förra året. Jag gillar den läckra tapeten, där släkt-bröllopsfoton finns upphängda på passande ställen. Här huserar vi när vi hälsar på.

Man kommer in på nedre planet (där även "vårt" gästrum finns). Ytterdörren är ny och är en snygg färgklick.

En trappa upp finns kök, gästtoa och vardagsrum. Köket gjorde de om förra året. Från köksfönstret har man en fantastisk utsikt över bjärebukten.

Mamma är superduktig på att baka och vi fick värsta kakbuffén när vi kom hit.  Här är bild av pepparkaksmuffins. 


Vardagsrummet har tre sittgrupper; en nyinköpt grå hörsoffa, två liggfåtöljer framför TVn (klädda i leopardtyg) och en soffgrupp som kommer från min mormor. Mormors soffgrupp lät de klä om i tyg från svenskt tenn och målade om ett gammalt bord i en härligt stark grön nyans.



På översta våningen finns ett allrum, badrum, sovrum och ett gästrum. Sov- och gästrummen har tapeter från Tricia Guild och det finns många detaljer från min mormor, som gör att det blir en snygg blandning av gammalt och nytt.



Skjutdörrarna in till sovrummet är tapetserade med tapet designad av min bror och föreställer Sveriges alla landskapsblommor.

Det är ett färgstarkt hem med en skön blandning av gammalt och nytt. Det är här vi brukar vara en stor del av vår sommarsemester och här trivs vi verkligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar